Onze trip naar Palm Springs
Door: Nicky
10 April 2012 | Verenigde Staten, Rancho Mirage
We hebben een hele mooie tijd gehad waarin natuurlijk niet alles liep zoals we hadden verwacht. We hebben niet gewerkt en daardoor wat zuiniger geleefd, maar wel van alle verschillende soorten sneeuw kunnen genieten. We hebben een prachtige tocht naar de Rocky Mountains in Canada gemaakt en ondanks mijn gebroken kont een super goede tijd in Californie gehad.
Onze trip naar Palm Springs (eigenlijk een paar dorpen verder: Rancho Mirage, maar voor het gemak blijf ik het Palm Springs noemen) was wel helemaal te gek! We konden Guido’s prachtige huis gebruiken met een heerlijk privé zwembad en enorme keuken. Het feest begon donderdag al bij aankomst op het vliegveld: het grootste gedeelte van het vliegveld was niet overdekt, wat natuurlijk alleen kan als het nauwelijks regent. Dus van de gate naar de uitgang liepen we buiten, in de zwoele warmte van de avond en langs heel mooie bloemen (we hadden al 4 maanden geen bloemen gezien). In het huis aangekomen zijn we meteen de hot tub/jacuzzi ingedoken om de lange reisdag relaxed af te sluiten.
Vrijdag ochtend hebben we een auto te leen gekregen van April, de vriendin van Guido. Een auto bleek echt nodig, want niks is binnen loopafstand. Er is genoeg ruimte, dus alle huizen zijn bungalows (ook beter koel te houden in de zomer) en alle winkels en restaurants zijn enorm groot en daardoor ver uit elkaar. Het Amerikaanse leven is goed ingericht op auto’s, met de drive thru ‘restaurants’, pinautomaten, apotheek en zelfs de Starbucks… We hoefden nergens te betalen voor parkeren en er zijn genoeg parkeerplekken.
Eerst maar even de basis dingen gedaan zoals een bikini voor mij en slippers voor Wouter gekocht en Wouter ging naar de kapper (in Whistler is dat niet nodig als je altijd een muts of helm op je hoofd hebt). Daarna begon het belangrijke werk: in de zon relaxen en heel langzaam het zwembad in, want dat was nog best koud. Ik had na de lange reis wel weer wat last van m’n breuk, dus rustig aan doen was heerlijk.
’s Avonds zijn we bij April gaan eten en hebben we een heleboel tips gekregen over leuke dingen die we in de buurt konden doen.
Zaterdag zijn we naar het Joshua Tree National Park geweest. In dit park zijn twee woestijngebieden met heel veel cactussen, rotsen en natuurlijk de Joshua Tree. Die boom dankt zijn vorm aan de zeldzame regenval: bij regen komt ‘ie tot bloei en ontstaat er een aftakking. Een boom met veel aftakkingen is dus een heel oude boom, want die heeft al veel regen meegemaakt.
Zondag hebben we de helende werking van de zon en de gewichtloosheid van het zwembad ervaren. Guido heeft een gas-bbq die we voor lunch en avondeten hebben ingezet :D. ’s Avonds zijn we naar de film geweest en na drie dagen was ik Whistler al zo goed als vergeten! Hoe heerlijk is die zon en dat perfecte klimaat. Palm Springs ligt in vallei in een woestijn gebied. Diep onder die vallei loopt de Colorado rivier en daar wordt water uit naar boven gehaald. Daarmee kunnen de ca. 100 golfbanen (!?!) worden bewaterd en al het andere groen in de dorpen. Hiermee is het een ware oase.
Donderdag zijn we naar Los Angeles gereden (ca. 2,5 uur rijden) en een toeristisch rondje gemaakt: Hollywood, Beverly Hills, Malibu (2 dolfijntjes gezien!), Venice Beach en Hermosa beach (waar we hebben overnacht). Vrijdag hebben we van die relaxte beach cruise fietsen gehuurd en hebben we een uurtje langs het strand gefietst. Het was zo lekker om weer eens op een fiets te zitten! Ook al zat ik op 1 bil.
Zaterdag is Wouter met Guido en zijn fietsclub mee gaan fietsen en ’s avonds kwamen Niels en Carolien aan in Palm Springs. Super leuk en grappig om hen weer te zien samen te kunnen eten.
Zondag zijn we samen naar de dierentuin geweest, bij hun zwembad rondgehangen en zijn we met een gondel de San Jacinto berg naast Palm Springs op gegaan (van 800 naar 2600 meter hoogte) om bovenop in de sneeuw te staan!
Maandag zijn we met zijn vieren naar Prescott Valley gereden om dinsdag verder te rijden naar de Grand Canyon. Om 4 uur hadden we een helikopter vlucht geboekt over de Grand Canyon. Een van de spannendste dingen was om te ontdekken op welke plek in de helikopter je mocht zitten :D. Er konden 2 mensen voorin (beste uitzicht) en 4 mensen achterin (in het midden was de slechtste plek) en de verdeling werd gemaakt door de organisatie, op basis van gewichtverdeling. Gelukkig mocht ik voorin en kon ik alles perfect zien: eerst vlieg je een stuk over een bos en langzaam maar zeker zie je een kloof in de verte. Dat is een vreemd gevoel, omdat je bij vertrek in de helikopter het gevoel hebt dat je ‘op de begane grond’ bent, maar hoe dichter je bij de kloof komt, hoe duidelijker het wordt dat je op een heel hoog punt begon en dat de ‘begane grond’ zich vele, vele meters lager bevindt. De Grand Canyon is prachtig en de helikoptervlucht was vet stoer. Daarna zijn we naar de Canyon gereden en met zonsondergang langs de rand gewandeld: ook super mooi!
Woensdag hebben we precies de zonsopkomst over de Canyon gemist, maar wel weer een mooi stuk gewandeld. Na het ontbijt en afscheid van Niels en Carolien, zijn Wouter en ik teruggereden naar Palm Springs omdat we donderdagochtend vroeg weer terugvlogen naar Vancouver.
Aangekomen in Whistler zijn Wouter en ik allebei geveld door een flinke verkoudheid (opgedaan in het vliegtuig?) en ik lig vandaag voor het eerst niet meer de hele dag in bed. Wouter heeft vandaag en gisteren weer een uurtje geskied, maar de sneeuw is erg plakkerig omdat het zo warm is. Ik wil van de week nog een keer snowboarden en afscheid nemen van de sneeuw. Verder misschien nog naar de sauna en langzaamaan onze tassen inpakken.
Dit is wellicht ons laatste bericht uit Canada: zondag middag vliegen we weer terug en maandagochtend komen we aan op Schiphol. Dan gaan we ons bezig houden met het zoeken naar een huurhuis in Rotterdam. Ik ga donderdag 19 april weer beginnen met werken en Wouter mag 1 mei weer beginnen. Bedankt voor al jullie berichten en tot in Nederland!
11 April 2012 - 07:01
Hannie:
heerlijk, zo'n uitgebreid verslag.
nog plezier met het afscheid nemen van Whistler.....
Tot snel
xxx -
11 April 2012 - 07:40
Mijntje:
Fijn om dit allemaal te lezen, fijn dat jullie het zo heerlijk hebben gehad. Maar ook weer heel fijn dat jullie zo weer wat dicter bij zijn. Xx -
12 April 2012 - 08:17
Albert & Joke Luijpe:
Mooi verslag, bedankt, goeie terugreis en tot ziens! -
12 April 2012 - 09:26
Ria En Dick:
Kijken jullie uit voor oneffenheden in onder de sneeuw -;) ?
Nog een paar fijne dagen daar nu en goede reis terug ! -
14 April 2012 - 07:52
Jos:
Wat een avontuur weer!!
Dankjewel voor de heerlijke verhalen, tante heeft er van genoten!
Voor nu; hele goeie reis terug!
tot Pinksteren ;-) -
17 April 2012 - 20:41
Mireille:
Gaaf hoor. Je had nog niet verteld vd helikopter, vet!! Lekker om weer in NL te zijn?
kus xx