Eindelijk verse sneeuw in Whistler!
Door: Wouter
27 December 2011 | Canada, Whistler
We hebben met de kerst heel veel verse sneeuw gehad en hebben dus iedere dag kunnen genieten van boarden door de poeder in het bos.
Dat is echt fantastisch hier, je kan overal een bos induiken en om de bomen heen naar beneden gaan.
Door de verse sneeuw gaan we dit gebied nu ook anders zien. Het is echt een gebied dat helemaal draait om skiën en boarden in de poeder.
Als er 's nachts sneeuw valt dan wordt er gewoon geen enkele piste geprepareerd om er optimaal van te kunnen genieten.
Bovendien bieden ze de mogelijkheid om een uur eerder de piste op te gaan met "Fresh Tracks".
Je gaat dan om kwart over zeven met de gondel omhoog, je ontbijt bovenop de piste in een restaurant en kan dan als eerste (met maximaal 600 anderen) de piste op.
We krijgen met onze seizoenspassen 50% korting op deze Fresh Tracks, zodat het nog maar 10 dollar pp is waarbij je dan ook direct lunch hebt omdat je van het ontbijt van alles voor onderweg mee mag nemen.
We hebben dit tweede kerstdag voor het eerst gedaan en het was super!
Verder zijn er op zo veel plaatsen off-piste mogelijkheden dat we nog lang niet alle spots kennen en nieuwe dingen blijven ontdekken.
Zo zat ik vandaag bijvoorbeeld vast in een beekje dat ik niet had zien aankomen.....:)
Naast onze piste activiteiten hebben we vorige week meegedaan aan een kerstkroegentocht.
We zijn vanaf half drie tot 11 uur twaalf kroegen afgegaan met een groep van een man of 40.
Uiteraard werd er in iedere kroeg een pint (de engelse maat) gedronken zodat de stemming er al snel in zat.
Hoogtepunt van de avond was uiteraard dat Nicky de "shoe" moest doen. Ze had per ongeluk bier over haar jas gegooid en moest als straf de rest van haar biertje uit haar schoen drinken :).
Zo handig als ze is kreeg ze het voor elkaar om dat 5 minuten later nogmaals te doen....
Gelukkig had ze redelijk nieuwe schoenen aan, er waren ook kerels bij die bier uit hun snowboard schoenen moesten drinken. In dat geval zou mijn biertje toch een bijsmaak hebben gekregen.
Nadat we waren bijgekomen van deze avond, kwam Paul (een oud huisgenoot van Nicky) een dagje langs om te skiën. 's Avonds zijn we met hem mee terug gereden naar Vancouver en konden we drie nachten bij hem blijven slapen om zo de stad te verkennen.
Er wonen anderhalf miljoen mensen in Vancouver dus je vindt er van alles wat, wolkenkrabbers, winkels, zwervers en files. Het mooie van Vancouver is dat je in je zwembroek aan het strand kan liggen en tegelijkertijd op de achtergrond de witte toppen van de bergen kan zien.
We gaan vast en zeker nog een keer terug naar Vancouver. Als het niet is om een ijshockey wedstrijd te zien dan wel om goedkoop boodschappen te kunnen doen in de supermarkten daar.
Dat was ons avontuur wel zo een beetje tot dusver. Morgen gaan we ons weer lekker vermaken met 20 tot 30 cm verse sneeuw die vannacht naar beneden gaat komen!
Groetjes en tot de volgende keer.
28 December 2011 - 08:04
Luuk:
Haha dat klinkt goed, bier uit de schoen! Dat is weer eens wat anders dan een schoen inleveren voor een biertje ;-)
Lekker bezig daar, ben wel een beetje jaloers...
Ciao -
28 December 2011 - 08:34
Ed:
Klinkt grandioos, houden jullie dit wel vol zoveel schoonheid? -
28 December 2011 - 08:34
Mireille:
Klinkt als een heerlijke kerst daar! xxx -
28 December 2011 - 08:39
Hannie En Bas:
dit klinkt wel heel erg mooi...
hier nog steeds natte herfst !
xxx -
28 December 2011 - 22:37
Mijntje :
Ik begin toch te geloven dat ik met jullie ga ruilen wat wonen betreft de aankomende maanden. Sneeuw, zon, bier (ook met bijsmaak), strand kan ik allemaal wel hebben. Boarden = wat oefenen, skien laat ik aan een ander over. Het klinkt allemaal geweldig.
Kus -
29 December 2011 - 17:35
Thom Marissink:
Zo zo, dat klinkt al erg goed ! Wij gaan 30 Maart naar Vancouver/Abbotsford. Zou er dan nog sneeuw liggen en zo ja, hoe lang nog? Heb echt weer zin om te boarden! -
01 Januari 2012 - 17:10
Jos:
Lieve alletwee,
Alle goeds voor jullie in dit nieuwe jaar, tot zover lukt dat goed, lees ik ;-)
En hebben jullie al gehoord dat we er weer een versgeboren nichtje bij hebben, op Opa's eigen (Dick) verjaardag nog wel!
Dubbel genieten voor jullie als je weet in wat voor blubberige nattigheid wij hier vertoeven ;-(
Sneeuw ze!