We zitten op een eiland met draken en kastelen - Reisverslag uit Managua, Nicaragua van wouterennicky - WaarBenJij.nu We zitten op een eiland met draken en kastelen - Reisverslag uit Managua, Nicaragua van wouterennicky - WaarBenJij.nu

We zitten op een eiland met draken en kastelen

Door: Nicky

Blijf op de hoogte en volg

13 November 2008 | Nicaragua, Managua

nou niet echt, maar zo wordt het beschreven; dit eiland hoort in de boeken waar Wouter zo van houdt... Een eiland in een meer dat zo groot is als half Nederland, en het eiland is ontstaan door 2 vulkanen die lang geleden zijn uitgebarsten.
Vet mooi dus en een mooie dagtrip is om een van die vulkanen te beklimmen/bewandelen. Helaas was ik ziek geworden en heb ik een halve nacht rond de wc gehangen en de dag erna zwak in bed gelegen, maar Wouter zei dat t leuk was (misschien mag hij zo ook een stukje schrijven).

Maandag hadden we voorlopig de laatste surfdag (over een week ofzo weer, oh wat hebben we het zwaar). Morgen gaan we naar Granada (oa eens kleren wassen), maar nu zitten we nog lekker in een mooi hostel aan het meer. Er zit een aap iets verderop te brullen (brulaap...) maar ik durf niet te dichtbij om foto's te maken.
Af en toe komt er een ezel tussen de tafels door lopen, gisteren probeerde hij onze Uno kaarten op te eten, foei! Maar hij is wel lief en ik hou erg van ezels.

En er zijn zoveel vlinders en vogels! Echt vet mooi allemaal. Ik ben nu beetje moe, dus kan even niet zo enthousiast over onze tocht van vanochtend vertellen, maar we hebben een mooie waterval gezien waar Wouter lekker onder heeft staan douchen. Stiekem vond ik het maar zwaar, een berg beklimmen met deze hitte!!

Ik ga even de rest van Wouters broodje opeten en daarna nog wat foto's erbij zetten.

liefs Nicky

Tsja, wat kan ik daar nog aan toevoegen? De tocht omhoog de vulkaan op, toen Nicky ziek was, was erg mooi, maar ook erg zwaar. 8 uur klimmen en afdalen, 4 liter water op de rug bij 30 graden is afzien, maar het was zeker de moeite waard. We hadden een hele leuke gids, een beetje stil, maar tijdens het lopen heb je toch weinig zin om te praten. De vulkaan (Maderas) is 1300 meter hoog en op de klim naar het meer op de top kom je door bossen, weide, jungle en rotspartijen. Uiteraard hebben we het gehaald, weliswaar met vallen en opstaan.

Wat we nog vergeten waren te vertellen is dat we maandag nacht schildpadden zijn wezen kijken op playa Flor. De schildpadden komen 's nachts uit de zee het strand op om daar hun eieren te leggen. En nou wil het toeval dat deze guitige olive ridley seaturtle dat graag in kuddes doet. Dus het hele strand is bezaaid met schilden, glimmend natte die net de zee uitkomen en droge die hun eieren hebben gelegd en het water weer opzoeken. En geen denken aan dat ze ook maar enige aanstoot nemen aan de toeristen om hen heen. Ze kruipen gewoon stoicijns overal omheen.

Nu ga ik nog even vanuit een hangmat genieten van de zon en zometeen lekker een biertje drinken op jullie daar in het "zonnige" Nederland!

Adios

• 15 November 2008 - 08:38

Hannie:

wat een prachtige foto's, is dat jullie gastgezin waar Wouter met zo'n leuk vogeltje in de hand naast staat?
    kus

• 16 November 2008 - 10:49

Siri:

Wauw die schildpadden lijken me wel echt te gek om te zien! En jullie zijn in een echte jungle geweest! Nicky, ik hoop dat je weer een beetje beter bent.

Liefs Siri.

• 16 November 2008 - 11:33

Dreumels Bertje:

Tjaaa, dan kriebelt het hè, met al die prachtige verhalen. Hoop wel dat je na die dip bij de wc-pot snel weer fit (geworden) bent. Enneeh, zegt dat nou ook waarom je van Wouter houdt, die voorliefde voor die dierensoort..... Hoop dat jullie nog heel, heel veul moois meemaken, en daar ook zo over blijven schrijven. En natuurlijk heel veul plezier daarginds, ook van Ellie, die hier onder een hele gewone douche staat .

• 16 November 2008 - 12:09

Mireille:

Wow, zo gaaf.. Het lijkt echt een perfect land om zo te ontdekken :D Je moet ons niet te jaloers maken hier!!!!
    kussies