Ziek van de hoogte.... - Reisverslag uit Potosí, Bolivia van wouterennicky - WaarBenJij.nu Ziek van de hoogte.... - Reisverslag uit Potosí, Bolivia van wouterennicky - WaarBenJij.nu

Ziek van de hoogte....

Door: Wouter

Blijf op de hoogte en volg

25 Januari 2009 | Bolivia, Potosí

We zitten sinds 21 januari in Zuid Amerika en wel in Bolivia en ondanks dat we hier nu pas 4 dagen zijn hebben we al 3 steden gezien en het halve land doorkruist. We begonnen in Santa Cruz waar het heerlijk warm was en het eten en drinken goedkoop. Maar na een 15 uur durende busreis belandden we weer in de regen van Sucre. De reis zelf was wel relaxed, omdat we per ongeluk een bus cama (bed bus) hadden geboekt en we dus gewoon horizontaal konden slapen. Dat maak je niet vaak mee! Maar de regen viel ons als een koude douche op t dak. Ofwel we kwamen van een koude kermis thuis. Maar niet getreurd, want ondanks dat we eigenlijk een nachtje wilden blijven, besloten we de zelfde dag nog door te reizen naar Potosi. We waren niet zo bang voor hoogteziekte, omdat we daar in Sucre (2900 meter) ook nog niks van merkte. Maar de 4000 meter van Potosi bleken toch anders. Gister avond hadden we nog nergens last van, maar toen we wakker werden hadden we allebij knallende koppijn. En eigenlijk is die niet meer weggegaan. We hebben wel nog lekker door de stad gelopen naar alle kanten een fantastisch uitzicht over de omliggende hoogvlakte, maar nu willen we allebij zo snel mogelijk wat eten en lekker weer gaan slapen. De komende dagen gaan we naar de dry Salt Lakes van Uyuni. Hopen dat de hoofdpijn wat weg zakt, want ook dit is een hoogvlakte tussen de 3500 en 4000 meter.

• 26 Januari 2009 - 01:40

Pepe:

hoog hoor! ga je ook nog langs cocha bama? ofzo moet je doen is echt vet

• 26 Januari 2009 - 09:34

Mireille:

Heftig ja.. 4000 m is ook hoog!! Echt rustig aan doen.. Hopelijk gaat het weer goed bij de salt lakes, klinkt iig mooi :)
    (K)

• 26 Januari 2009 - 14:59

Luuk:

4000 meter hoog? De ozonlaag! die is pas hoog! Moet je nagaan wat voor koppijn je daar krijgt hehe

Goed bezig daaro, ziet er goed uit! Houden zo zou ik zeggen! Tot snel!

• 29 Januari 2009 - 19:42

Joost:

4000meter? Ik heb een marathon gelopen! Gewoon wat asperine en je hebt nergens last van (serieus)